Top menu

Coûte que couture

Place Vendôme, Parijs. Een geblindeerde, luxe Mercedes stopt voor de deur van het couturehuis Schiaparelli, naast hotel The Ritz.

Bij het uitstappen zie je een flits van een tengere, met juwelen behangen vrouw die afgeschermd door een brede bodyguard snel naar binnengaat.

Niet alleen de modejournalisten rennen tijdens de halfjaarlijkse coutureweken in januari en juli, in Parijs van show naar show, maar er is ook een andere categorie liefhebbers. Je ziet ze steeds opduiken in hun zwarte wagens bij de verschillende modehuizen, maar contact met ze krijg je niet. Dit zijn ‘De Klanten’. Zij zijn de dragers van de prachtige, exclusieve couturestukken.

Wie De Klanten zijn, houden de modehuizen geheim. Beroemdheden zitten er bij, net als rijke dames uit Europa en Amerika en in toenemende mate vrouwen uit de Golfstaten, Rusland, Azië en Zuid-Amerika.

Modehuis Schiaparelli presenteert in januari voor het eerst sinds 1954 weer een couturecollectie. Het modehuis is in de jaren dertig even groot als Chanel, maar moet begin jaren vijftig sluiten. Nu blaast de Italiaanse miljardair Diego Della Valle het huis nieuw leven in. Dankzij de overal geprezen kwaliteit van de eerste couturecollectie en de inzet van mediagenieke filmster Tilda Swinton als gezicht van het label, heeft Schiaparelli zijn positie als couturehuis heroverd. De eerste klanten hebben zich al gemeld, zegt een woordvoerder, al wil hij niet veel specifieks over ze kwijt. ‘Ze komen uit de hele wereld en zijn in leeftijd divers; oud, maar ook jong.’

Lees het hele verhaal in de lifestylebijlage van het FD

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.