Top menu

About 11: transformation # 8

PAST IS FUTURE is de eerste collectie van About 11. Aan de hand van verschillende inspiratiebronnen transformeren klassiekers zich naar een modern beeld.

Julia Aumann, 26 jaar. “Bij het vertrekpunt van mijn collectie was het vanaf het begin al de bedoeling om de klassieke kledingstukken op een geheel nieuwe manier te interpreteren. Ik was geïnspireerd door het slechte weer de laatste zomer, waardoor het idee ontstond de wereld te bekijken door een raam als het regent. Hierbij heb ik een verhaal verzonnen dat ik later als uitgangspunt van mijn collectie heb gebruikt. Ik wilde graag een soort van regenjas maken, hiervoor heb ik plastic gebruikt zoals het plastic dat als decoratie wordt gebruikt om ramen mee te beplakken. Ik werk zelf erg illustratief, daarom heb ik mijn tekeningen met een speciale inkt op stof gedrukt die de basis vormt van de jurk die onder de regenmantal zit.”

ABOUT 11* zijn 11 derdejaars modestudenten van de Academie Beeldende Kunsten Maastricht: 11 individuele ontwerpers, 11 verschillende meningen, dromen, stijlen en ontwerpprocessen. Foto’s: Sem Shayne.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.