Top menu

About 11: transformation # 6

PAST IS FUTURE is de eerste collectie van About 11. Aan de hand van verschillende inspiratiebronnen transformeren klassiekers zich naar een modern beeld.

Mona Steinhaeusser, 23 jaar: “Het uitgangspunt voor mijn collectie was het idee van een tweede kindertijd die heel bewust aanvoelt. Mijn eigen ‘past’ in de ‘future’ trekken, geïnspireerd door foto’s uit mijn kindertijd. Visueel betekent dit te grote kleding van mijn grote zus of van mijn moeder evenals een mix van print en kleur. De print op de jurk en de materiaalhantering op de trui zijn beide gelinkt aan een naïeve, kinderachtige sfeer. Ik vond het belangrijk dat de hele outfit iets speels zou hebben, zoals de lange mouwen die je van een trui kan afhalen of de jas die alleen maar door het verstellen van de kraag vast blijft zitten. Zo kun je de kleding op verschillende manieren dragen en veranderen.”

ABOUT 11* zijn 11 derdejaars modestudenten van de Academie Beeldende Kunsten Maastricht: 11 individuele ontwerpers, 11 verschillende meningen, dromen, stijlen en ontwerpprocessen. Foto’s: Sem Shayne.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.