Top menu

About 11: transformation # 4

PAST IS FUTURE is de eerste collectie van About 11. Aan de hand van verschillende inspiratiebronnen transformeren klassiekers zich naar een modern beeld.

Reinder Schmidt, 20: “De inspiratie voor mijn collectie was de tv-serie ‘Real Humans’. De serie gaat over een samenleving waarin de grens tussen mens en robot langzaam vervaagt. Hierdoor ben ik gaan nadenken over hoe we ons zouden kleden in een wereld waarin de grens tussen mens en robot totaal is vervaagd, en niet alleen robots steeds menselijker zijn geworden, maar wij mensen ook steeds meer robot. De vormen zijn ontstaan door geminimaliseerde basispatronen te vergroten en coupe en vorm aan te brengen door alleen delen in te vouwen. Zo wilde ik abstracte vormen laten ontstaan die doen denken aan toekomstbeelden, robots en minimalistische architectuur.”

ABOUT 11* zijn 11 derdejaars modestudenten van de Academie Beeldende Kunsten Maastricht: 11 individuele ontwerpers, 11 verschillende meningen, dromen, stijlen en ontwerpprocessen.Foto’s: Sem Shayne.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.