Top menu

Chanel: a supermarket of styles

En opeens sta je dan in een enorme supermarkt ter grote van vijf Albert Heijns. Levensmiddelen, maar ook tuinartikelen en drogisterijwaren, alles gelabeld met het iconische CC-logo.

Er was een fromagerie, groentehoek en een vleesafdeling waar popster Rihanna na afloop van de show tussen de Jambon Cambon en droge worstjes poseerde. Ik verbaasde me over de pakken doorgestikte CC-koffiefilters en tissuedozen met de tekst Les chagrins (verdrietjes) de Gabrielle – mouchoirs en dentelle. Aan koddige kwinkslagen geen gebrek in de Hypermarché Chanel.

Maar zeg, wat was ook die collectie indrukwekkend: het was echt een supermarket of styles. Een energieke mix van Chanel classics – korte tweed jasjes met ronde schouders en driekwartsmouwen – en urban streetwear.

Cara Delevigne opende haar shoppingspree in een roze tricot speelpakje, bestaande uit een cropped top en legging, beide met een all-over ‘motief’ van modieuze mottengaten. Daar overheen droeg ze een comfortabele, lange ruimvallende tweed winterjas. De drie volgende looks toonden een zelfde casual combinatie.

Jassen waren goed en sterk vertegenwoordigd. Van een ingetogen zwart jersey model in een licht tentmodel tot dijlange knalfelle jassen in kanariegeel en sinaasappeloranje met zicht op een vrolijk gedessineerde voering. Hebben!

Deze Chanelcollectie zat boordevol geheide hits. Sneakers! In de afgelopen coutureshow kwamen ze al voorbij in tweed., Toen waren ze alleen leverbaar bij de aanschaf van een peperdure couture-look. De sneakers in tweed, knalkleuren, zilver en iriserende die gisteren voorbij kwamen, moéten wel belanden in de CC-winkels, anders breekt er een opstand uit.

Eyecatchers waren ook treggings in verschillende materialen, vooral de iets grof gebreide zullen in de winter scoren. Geweldige gimmicks waren de met tweed beklede zonnebrillen, tassen van eierdoosverpakkingen en boodschappenmandjes van Chanelkettingen met daarin een of meerdere Chaneltassen. Dit ludieke exemplaar gaat vast de Chanel-lego-bag achterna.

Lange sluike en bewerkelijke avondjurken met transparant tulle werden onverwacht gecombineerd met bijvoorbeeld een enkellange zwarte lakjas of een even lange metallic gouden jas.

Bij elke look was er dat hybride kapsel met strak naar achteren getrokken haar dat klassiek oogde, maar uitmondde in een gigantische bos rastavlechtwerk met meegevlochten kleurrijk tweed.

Tegen het eind van de show verspreiden de modellen zich door de Chanel supermarkt, met en zonder winkelkarretjes – het zag er volstrekt geloofwaardig uit.

De verwachte plundering na afloop van de show bleef uit. Een groot deel van de producten zat stevig vastgeplakt ( ja, ik moest toch even voelen). De blijheid van shoplifters die het alsnog waagden iets los te rukken was van korte duur. Bij de uitgang werd gefouilleerd. Een verbazingwekkend aantal spullen werd in beslag genomen. Winkelkarretjes vol.

Gerelateerde Artikelen:


Een reactie op Chanel: a supermarket of styles

  1. Sabina 5 maart 2014 om 15:02 #

    Wat vond je van het decor Georgette, ik vond het zo afleiden van de bijzondere mooie stukken en de modellen…