Top menu

Dries Van Noten kleurt het Louvre

Een prachtige tentoonstelling in het Louvre van Dries Van Noten.

Dat vond hij vanochtend zelf ook toen hij enthousiast wijzend de Financial Times een rondleiding gaf.

Morgen gaat de expositie open voor publiek en vandaag mocht de pers al zien hoe goed het Dries Van Noten is gelukt om te laten zien wat hij sinds de jaren tachtig heeft gedaan. En vooral waar zijn inspiratie vandaan komt. En hoe prachtig hij moderne en oudere kunst gebruikt om zijn werk te illustreren.

Hoogtepunt van de expositie zijn twee zalen waar kleurige vogels en bloemen de muren en de plafonds bedekken. En het hoofdthema zijn van ontwerpen uit collecties van Van Noten en van de prachtige archiefstukken van ontwerpers als Worth, Dior, Schiaparelli, Chanel, Balenciaga, Claude Montana en Thierry Mugler.

Van de jaren tachtig met Blondie, Britse mode- en muziekbladen, tot schilderijen van Borremans en Hirst (een cirkel van prachtige vlindervleugels). Wie goed kijkt, vindt op een muur vol namen ook Frans Ankoné als inspiratiebron.

Op deze expositie kun je zien wat Van Noten inspireert. Je ziet ook dat hij beter is in versieren dan in belijning. Maar die versiering en vooral ook zijn kleurgebruik zijn spectaculair. Het is overigens terecht dat een hele muur wordt gewijd aan de vakmensen uit India die al die prachtige borduursels met eindeloos geduld voor hem maken.

Dries Van Noten Inspirations, tot 31 augustus in Louvre Arts décoratifs, Parijs

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.