Top menu

Dior in Amsterdam, met Carice in de paskamer

Even checken, zijn ze er nu allemaal?

Gucci, Chanel, Dior, Louis Vuitton, het gaat de goede kant op met designerwinkels in Amsterdam. Wie we nog missen is Prada, maar aan een heuse Prada winkel wordt druk gewerkt in de PC. Trouwens Dries Van Noten zou ook weleens de oversteek mogen maken naar Amsterdam. Een Saint Laurent winkel zo ook fijn zijn.

Dior opent zaterdag, woensdagmiddag mocht ik al even gluren in de wereld van Dior.

De echte Diorfan kent natuurlijk het vlaggenschip in Parijs – ik koop er altijd mijn handdoeken, al stopte ik daar even mee uit protest na het ontslag van John Galliano, maar sinds Raf komt er elk jaar weer een vers exemplaar bij.

Ik dwaal af. De Amsterdamse boutique is een miniversie van de chique bonbondoos in Parijs. Ontworpen door dezelfde architect, Peter Marino, dus met exact dezelfde vitrines, wentelachtige trap met kristellen bol aan het eind van de leuning. Ook de etalagepoppen zijn identiek – met pruikjes, zeldzaam overigens – en gaatjes in de oren, let er maar eens op. Helaas nog geen bellen, gemiste kans.

In luxezaken doe ik altijd even de paskamertest. Bij Dior zijn er twee, ruim, met een zitje, parfums, een boek en aan de muur prachtige Mats illustraties van de nieuwe Dior zomercollectie, waarvan een selectie in de boutique hangt. Van transparante sweaters, eigentijdse versies van de Bar-jacket met de slanke taille tot brokaten baljurken. Kleding om van te dromen.

Meer binnen het bereik zijn de accessoires, en die zijn in Amsterdam goed vertegenwoordigd met de beroemde Lady Dior tas, met rinkelende charms in metallic kleuren ontworpen door Raf Simons. Nieuw is de tas geïnspireerd op de Bar-jacket, met een slanke zijkant die breder wordt – net als het jasje. Er zijn verder juwelen van gelakte parels en elegante schoenen met de bekende Dior komma-hak.

Zaterdag mag alles bezoedeld en gepast worden. Wees erbij en vergeet niet een kijkje te nemen in de heerlijk somptueuze – dat is Frans – paskamers. Tijdens de opening woonde Carice van Houten er zo’n beetje in, de gevierde actrice paste de een na de andere Dior-creatie.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.