Top menu

(24 X ArtEZ) 22. Wieke Sinnige

24 ArtEZ-studenten. Elke dag toont een student zijn of haar Toile-de-Luxe*

“De caleidoscoop is mijn fascinatie; beweging, kleur, veranderlijkheid, een andere wereld. Dit inspireert me tot het maken van prints, textielen en kleding waarin optisch twee en drie dimensionale effecten weergegeven worden. Op deze foto zie je oa een tyfec rok, die bestaat uit een plissé met insnedes bedrukt met een print. Door middel van deze print wordt geprobeerd met licht, schaduw en vlakverdeling de stof een andere dimensie te geven. Over drie jaar hoop ik bij een bedrijf in Parijs of in een andere leuke stad als textiel of print-ontwerpster aan de slag te kunnen”

Wieke Sinnige, 24 jaar. Favoriete kleur: roze. Favoriete stof: vol geborduurde zijde met kralen die om je lijf dansen. Favoriete kledingstuk: de pyjama.

*Toile-de-luxe: een aanloop naar het eindexamen is de opdracht Toile-de-Luxe. Doel is het ontwikkelen van een signatuur. Ontwerptekeningen met ideeën, sferen en looks worden uitgewerkt en leiden tot inspirerende silhouetten die als blauwdruk staan voor de collectie. Elk ontwerp wordt uitgevoerd in een proefmodel – toile-de-luxe – dat de werkelijkheid zo nauwkeurig mogelijk benadert. Het resultaat wordt gestyled en vastgelegd in actuele modefoto’s.

 

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.