Top menu

“Lekker viezig” zo ruikt Eau de la Mode

“Als nieuwe sneakers die net uit de doos komen”

“Stinkende oksels”

“Scherp, met een kampvuur-tintje”

“Tekenkrijt”

“Een opengedraaide tube verf”

“Lekker viezig”

Het zijn eerste indrukken van het nieuwe parfum Eau de la Mode, vandaag gehoord bij de lancering van het unisex parfum, samengesteld door 22 Arnhemse ArtEZ modestudenten. Het parfumidee ontstaat als de derdejaars modestudenten brainstormen over de jaarlijkse Collectie Arnhem, waarin gezamenlijk een modecollectie wordt ontworpen. Waarom moet die alleen de ogen plezieren, en niet nog een zintuig?

Het project wordt ook gelinkt aan het 60-jarige jubileum van de Arnhemse modeafdeling, vandaar dat aan maar liefst 700 alumni die ene vraag werd gesteld: waar ruikt mode naar? Uit de vele antwoorden – van proefkatoen, stress, zweet, strijkijzerdamp – kozen de studenten het woord ambitie.

In eerste instantie gaan de studenten zelf aan de slag,  ze koken zes uur lang sinaasappelschillen, de hoeveelheid olie die dat oplevert, valt heel erg tegen, zo’n tien druppels: daar vul je geen 150 flacons mee. Tijd voor het inschakelen van een geurenexpert: drs. Tanja Deurloo van Annindriya.

“Eau de la Mode is een geur van tegenstellingen. Absoluut niet parfumistisch,” waarmee Deurloo waarschijnlijk bedoeld als een standaardgeur.

Eau de mode is een boeiende geur, een mix van bekend en brutaal. Herkenbaar is  het rokerig sandelhout, en de geur van oud leer. Brutaal slaat op de rabarber- en saffraanakkoorden.

Eau de la Mode – een pluim voor degene die de naam heeft bedacht – wordt verkocht in Rotterdam bij Margreeth Olsthoorn, in Arnhem bij Coming Soon en Perfume Lounge in Amsterdam. Het kost € 100 voor 80 ml. Er zijn 150 exemplaren, waarvan zestig flesjes met een uniek lasergesneden lint met daarop het jaartal 1953 – de oprichtingsdatum van de modeafdeling. Zestig flesjes want vorig jaar bestond de school dus zestig jaar.

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.