Top menu

(24 x ArtEZ) 13. Lily Kleipool

24 ArtEZ-studenten. Elke dag toont een student zijn of haar Toile-de-Luxe*

“Een handmatige geschilderde/bedrukte printcollectie met invloeden uit punk en folklore. De gelaagdheid en een overvloed aan verschillende motieven over en naast elkaar vormen een eclectisch beeld. De foto geeft het speelse karakter van mijn collectie weer. De verschillende prints werken nonchalant met elkaar, maar de grafische vlakverdeling in de achtergrond zorgt voor een scherpe uitstraling.Over drie jaar ontwerp ik hopelijk dessins voor een modelabel, of ben ik mijn eigen bedrijfje hierin begonnen. Ook zou ik graag nog meer willen leren op het gebied van textiel”

 

Lily Kleipool, 22. Lievelingskleur turquoise. Favoriete stof rode wol met schotse ruit in geel en donkerblauw. Favoriete kledingstuk witte zijde nachtjapon met gele strikken en kant.

*Toile-de-luxe: een aanloop naar het eindexamen is de opdracht Toile-de-Luxe. Doel is het ontwikkelen van een signatuur. Ontwerptekeningen met ideeën, sferen en looks worden uitgewerkt en leiden tot inspirerende silhouetten die als blauwdruk staan voor de collectie. Elk ontwerp wordt uitgevoerd in een proefmodel – toile-de-luxe – dat de werkelijkheid zo nauwkeurig mogelijk benadert. Het resultaat wordt gestyled en vastgelegd in actuele modefoto’s.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.