Top menu

Gentlewoman: prijsje d’rbij

Er werd weer een prijs uitgereikt deze week: de MagPile Award.

De hoofdprijs ging naar modetijdschrift the Gentlewoman. Het juryrapport prees hoofdredacteur Penny Martin voor haar unieke leiderschap in een  deel van het tijdschriftenschap waar flink wordt gevochten voor lezers en menig titel omvalt.

Leden van de online community MagPile, een soort Wiki-database voor independent magazines, nomineerden tijdschriften in drie categorieën. Dit leidde tot een shortlist in Best Independent Magazine, Best New Magazine en Best Magazine Design. Een jury met daarin enkele bekende namen uit de wereld van independent magazines koos de winnaars: the Gentlewoman, Works That Work en Bloomberg Businessweek.

Heel verrassend zijn de uitslagen niet. Winnaar Gentlewoman is de natte droom van eigenlijk elke uitgever: groot geworden zonder mega campagnes, iedereen in mode praat erover en alle grote merken willen adverteren. De humoristische covers van Bloomberg Businessweek halen bijna wekelijks de hitlijst van alle meisjes (en vooral) jongens die bloggen over tijdschriften. Works that Work is voor creatieven door creatieven – en als je dat goed doet, krijg je bijna automatisch een prijs.

Maar de Awards doen hun werk, want ook op deze blog schrijven we erover en vestigen de aandacht op de gulle gever: MagPile. En dat is nog niet zo verkeerd, want voor iedereen die houdt van tijdschriften (online of in print) is Magpile een adresje om te bookmarken. Het is niet alleen een database van tijdschriften, waarbij je ook jouw favoriete tijdschriften kunt uploaden en er iets over kunt zeggen, maar je vindt er ook veel recensies én je kunt er bladen kopen. Een soort wiki-facebook-marktplaats-chatbox voor tijdschriftliefhebbers dus eigenlijk. Best leuk, ga maar ’s kijken… (magpile.com)

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.