Top menu

(24 X ArtEZ) 10. Jivan van der Ende

24 ArtEZ-studenten. Elke dag toont een student zijn of haar Toile-de-Luxe*

“Ik onderzoek hoe ik besef van essentie en vrijheid kan verbinden met de vormgeving van mode, en met dit proces het benadrukken van het lijf dat er in de kleding schuilt. Moderne elegantie is spontaan sensationeel leven en hierdoor een luxueus gevoel ervaren. De rol van de ontwerper is cruciaal in dit spannende spel. Over drie jaar maak ik autonome mode-fotoseries en ben ik met Vera Roggli een eigen mode label/denktank begonnen”

Jivan van der Ende, 20. Favoriete kleur bloedrood met oranje gloed. Favoriete stof een duchess zijde. Favoriete kledingstuk de vuilniszak.

*Toile-de-luxe: een aanloop naar het eindexamen is de opdracht Toile-de-Luxe. Doel is het ontwikkelen van een signatuur. Ontwerptekeningen met ideeën, sferen en looks worden uitgewerkt en leiden tot inspirerende silhouetten die als blauwdruk staan voor de collectie. Elk ontwerp wordt uitgevoerd in een proefmodel – toile-de-luxe – dat de werkelijkheid zo nauwkeurig mogelijk benadert. Het resultaat wordt gestyled en vastgelegd in actuele modefoto’s.

Gerelateerde Artikelen:


2 reacties op (24 X ArtEZ) 10. Jivan van der Ende

  1. bastiaanvanzadelhoff 7 februari 2014 om 07:52 #

    hard!

  2. Thomas 10 februari 2014 om 22:30 #

    Ben nieuwsgierig geworden!