Top menu

(24 x Artez) 1. Adinda Anna Bongers

24 ArtEZ-studenten. Vanaf vandaag toont elke dag een student zijn of haar Toile-de-Luxe*

Wie de meeste likes krijgt, wint een interview met Independent Fashion Daily

“Ik heb me voor deze collectie laten inspireren door Nederlandse klederdrachten, Amerikaanse militaire uniformen en het jaren negentig denimgevoel. Met deze foto wil ik laten zien wie de vrouw is die mijn kleding draagt: jong, fris, edgy met een nostalgisch verlangen. Ik heb de Levi’s 501 in een nieuwe vorm gegoten.

Na mijn afstuderen wil ik werken op de ontwerpafdeling van een womanswear label. Ergens in Londen, New York of Amsterdam. Het liefst bij Stella McCartney of Calvin Klein. Ik zou me graag bezig gaan houden met kleur en stof onderzoek”.

Adinda Anna Bongers, 21. Favoriete kleur ijsblauw. Favoriete stof organza. Favoriet kledingstuk jeansjasje.

*Toile-de-luxe: een aanloop naar het eindexamen is de opdracht Toile-de-Luxe. Doel is het ontwikkelen van een signatuur. Ontwerptekeningen met ideeën, sferen en looks worden uitgewerkt en leiden tot inspirerende silhouetten die als blauwdruk staan voor de collectie. Elk ontwerp wordt uitgevoerd in een proefmodel – toile-de-luxe – dat de werkelijkheid zo nauwkeurig mogelijk benadert. Het resultaat wordt gestyled en vastgelegd in actuele modefoto’s.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.