Top menu

Schiaparelli en de ellenlange benen van Imaan

Afgelopen week bezocht ik de coutureweek in Parijs.

De meest besproken show was die van Schiaparelli, en had een Nederlands tintje. Daar zo meer over.

Na afwezigheid van zestig jaar pakte de Italiaanse Marco Zanini de naald en draad weer op van het modehuis dat in de jaren dertig geschiedenis schreef met surrealistische mode. Maandagmorgen werd een van de twintig looks getoond door Imaan, de Egyptisch/Marokaanse/Nederlandse uit Amsterdam-Oost.

In Het Parool schreef ik al een artikel over haar. Sinds ze in oktober de Givenchy-show opende heeft ze inmiddels vijf producties in de Amerikaanse Vogue op haar naam staan. Tijdens de Schiaparelli show paradeerde Imaan voorbij in een nauwsluitend brokaten mini-jurkje zodat haar eindeloze, ellenlange benen optimaal uitkwamen.

Een bont gezelschap celebs keek toe van Carla Bruni, Elle McPherson, Jean Paul Gaultier tot de ontwerpers van Valentino, Pierpaolo Piccioli en Maria Grazia Chiuri.

Wie ontbrak, terwijl ze de avond ervoor wel haar opwachting maakte bij Versace couture, was Lady Gaga. Had de extravagante Gaga een halve eeuw geleden geleefd, dan zou ze de perfecte vrouw voor Schiaparelli’s mode zijn geweest. Gelukkig bleef Zanini niet hangen in nostalgie, en gaf bij met moderne looks, zoals een witte blouse en slouchy zwarte pantalon, een eigentijdse draai aan het legendarische modehuis.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.