Top menu

David Laport debuteert op de Fashionweek

Dertig shows biedt de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam vanaf donderdagavond tot en met maandag. Drie ontwerpers over hun debuut op de Amsterdamse modeweek. Vandaag op IFD David Laport. Check ook: MariaLux en Jef Montes.

David Laport (27) is in 2012 afgestudeerd aan de Koninklijk Academie voor Beeldende Kunsten Den Haag, zijn allereerste show is geïnspireerd op bloemen.

Na de afstudeershow van David Laport sprak iedereen vol ongeloof over zijn ‘opgewaaide’ plissé-rokken die als een wonder overeind bleven staan. Zoiets was nooit eerder vertoond.“Ik heb inmiddels verschillende technische mensen van opera en theater in mijn atelier gehad, ze wilden allemaal het geheim weten. Ik had heel lichte, stevige materialen zoals nylon geplisseerd. Dat hadden ze zelf ook wel kunnen bedenken trouwens.”

Laports eerste collectie bevat opnieuw enkele opzienbarende technisch hoogstandjes,  die hij helaas nog niet wil verklappen. Hij heeft zich laten inspireren door bloemen in verschillende stadia: van bloemen in volle bloei tot verwelkte exemplaren. Laport werkte tijdens zijn studie als bloemist. “Ik ben papaver-fan, het is een verfijnde en fragiele bloem. Als je ze plukt, verwelken ze heel snel. Wat dat betreft zie ik een verband met mode en de vluchtigheid ervan.”

Laport showt onder andere kunstig gemaakte jurken als verwelkte bloemen, maar ook jurken met echte bloemen. Soms mist hij het bloemschikken. “Het zou top zijn als ik na de fashion week gevraagd wordt voor een project waarin ik een artistiek bloemstuk kan combineren met mode.” Hoe experimenteler de opdracht hoe beter. “Winkels staan in deze tijd toch niet te trappelen om kleding in te kopen. Ik richt me daarom voorlopig op kunst, daar ga ik helemaal voor.”

Info: davidlaport.com

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.