Top menu

Jef Montes debuteert op FashionWeek Amsterdam

Drie ontwerpers over hun debuut op de Amsterdamse modeweek.

Gisteren op IFD MariaLux, vandaag Jef Montes en morgen David Laport.

Jef Montes (26) ontwerpt futuristische mode van technische materialen zoals glasvezel. Zijn debuutcollectie Illuminosa is geïnspireerd op de communiekaars.

Na zijn afstuderen in 2012 aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem vroeg Jef Montes zich af welke kant hij op moest, experimenteel of misschien toch commercieel? Hij weet nu: “Er moet een balans zijn tussen mijn ontwerpkwaliteiten, het experiment en de vertaling hiervan naar toegepaste kleding, zoals in een rokje en topje.”

Er was nog een vraag die hem bezighield, de financiën. Montes ging druk netwerken en kwam in contact met Philips die zijn showdebuut op de Amsterdamse modeweek sponsort. De collectie heet Illuminosa – verlichten, vandaar de interesse van Philips.

Montes’ stijl is futuristisch, de ontwerpen zijn erg vrouwelijk en de inspiratie nostalgisch – een communiekaars. “Alle kledingstukken ogen ‘nat’, en als was, de abstracte dessins komen voort uit brandwerende stof die ik heb aangestoken.”

Montes ontwikkelt altijd zijn eigen materiaal, dat vreet veel tijd, net als het maken van een outfit. Aan elk kledingstuk werkt hij minstens een week. “Ik voeg veel details toe, zoals experimentele borduursels en hand-ingekleurde glasvezels.” Montes ontwikkelt momenteel een materiaal dat veel licht geeft, maar deze stof zit nog niet in deze collectie. In Illuminosa verwerkte hij verschillende kwaliteiten glasvezel die ogen als glanzend soepel satijn. “Verder verklap ik niks. Ik heb echt het gevoel dat deze collectie de start van mijn carrière betekent.” jefmontes.com

Eerder gepubliceerd in Het Parool

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.