Top menu

MariaLux debuteert op FashionWeek Amsterdam

Dertig shows biedt de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam vanaf donderdagavond tot en met maandag.

Drie ontwerpers over hun debuut op de Amsterdamse modeweek. Vandaag op IFD MariaLux, donderdag Jef Montes en vrijdag David Laport.

Lilian Driessen (47) heeft jarenlang gewerkt voor grote bekende merken. Showen in Nederland met haar eigen merk, MariaLux, doet ze nu voor het eerst.

“Tot nu toe was ik met mijn werk helemaal niet gefocust op Nederland. Tot ik dacht ik ben Nederlands, en het zou goed zijn als mensen MariaLux leren kennen. En wie weet, is er anders dan ik tot nu dacht, wel een publiek voor mijn ontwerpen.”

Haar stijl? Driessen vertelt eerst waar ze niet van houdt: zielloze kleding. “Mode is veel meer dan de glamour die ons al een tijdje wordt voorgeschoteld. In alsmaar nieuw, nieuw, nieuw, geloof ik niet. Het kan heus anders.”

Haar luxe ongedwongen vrouwenmode is gemaakt van delicate stoffen die, zegt Driessen, “niet zo roetsj roetsj onder een naaimachine door kunnen worden getrokken”. Vakmanschap kenmerkt haar kleding, zoals borduursel zonder plakversteviging. “Dan valt de stof soepel en licht. Veel mensen weten niet dat dit mooier is, tot ze er op gewezen worden.”

Lilian Driessen zit ruim vijfentwintig jaar in de mode. Ze werkte voor Alexander van Slobbe, Viktor & Rolf en Diesel Gold. Momenteel verdient ze hoofdzakelijk haar geld met interieurontwerpen. Met haar man, de Amsterdamse ‘neus’ Alessandro Gualtieri bracht ze een drietal MariaLux-parfums uit.

Haar verwachtingen over haar Amsterdamse catwalkdebuut? Ze hoopt vooral dat genoten wordt van haar werk. Commerciële verwachtingen koestert ze niet. “Het hele retailgebeuren ligt op zijn gat, verkopen is moeilijk. De FashionWeek biedt mij een mooie gelegenheid om eens anders te communiceren.” Driesen verkoopt haar ontwerpen vanuit haar atelier aan het Singel.

Info: www.marialux.com

 

Eerder gepubliceerd in Het Parool

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.