Top menu

Prada en Roy Donders: zelfde smaak

Van Swarovski figuren die niet groot genoeg kunnen zijn, tot strasstenen. Ja hoor het gaat weer over Roy Donders. Naast burgerlijk Brabants bont is ons donderse Royke verslingerd aan glamoureus kristal.

Roy deelt zijn blingblingliefde niet met de minsten. Kijk alleen maar naar de zomercollectie van het intellectuele Prada. Knotsen van glimmende stenen sieren niet alleen kleding maar ook schoenen. Mooi? Spraakmakend genoeg zodat het binnenkort blinkt in alle modeglossies. En dan komt er een wachtlijst voor een stel lelijke sandalen en sneakers met stenen. Vooral de nieuwe markten als Azië, en natuurlijk de Russen komen als kraaien op designers blink af.

Roy Donders is minder experimenteel dan Prada, en strooit als een dolle met strasssteentjes, die overigens zijn vernoemd naar juwelier G.F. Strass, de uitvinder van deze glazen nepdiamantjes.

Het is zoals het spreekwoord zegt niet alles goud dat blinkt. Dat gaat ook op voor dit glimfeest: het lijkt mode, het glimt als diamant maar het is gewoon glas. Zo relativeren we er lekker op los. Rijkdom die er niet is. Is dat wat we aan willen geven?

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.