Top menu

Vuitton nieuwe stijl in 2014

Het eerste modeshot was weer raak.

Nieuwjaarsdag begon modieus met het Nieuwjaarsballet in Wenen met ballerina’s aangekleed door Vivienne Westwood. Denk danseressen in vrolijke geruite tartans en mini-tutuutjes.

2014 is amper begonnen en nu al spraakmakend vanwege de talloze ontwerpers die verse contracten tekenden. Maken ze hun beloftes waar? De talentvolle Brit J.W.Anderson voor het Spaanse Loewe, de Italiaan Marco Zanini voor Schiaparelli, zijn landgenoot Allessandro Dell’Aqua voor Rochas, de maffe Amerikaan Jeremy Scott voor Moschino en Hussein Chalayan voor Vionnet. Om er een paar te noemen.

Maar eerlijk is eerlijk, alle ogen zijn natuurlijk gericht op één man: Nicolas Ghesquière voor Louis Vuitton. Na uren oefenen schrijven de meeste moderedacteuren zijn naam inmiddels foutloos. Ghesquière is een ECHTE ontwerper. Zo vanzelfsprekend is dat niet. Verreweg de meeste ontwerpers zijn meer stylist, ze schotelen ons risicoloze ready-to-wear outfits voor. Dat kan mooi en leuk zijn. Zeker weten. Maar mode kan zo veel meer zijn. Voor Balenciaga werkte Ghesquière vanuit innovatie, zowel op gebied van vorm als van materiaal, net als de grondlegger van het modehuis Christóbal Balenciaga. Ghesquière’s voorganger Marc Jacobs, die voor Louis Vuitton de vrouwenlijn heeft ontwikkeld, verblufte de laatste jaren vooral met grootse showdecors. Een drastisch nieuw begin voor Louis Vuitton, dat verwacht ik van Nicolas Ghesquière

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.