Top menu

Hussein Chalayan voor Vionnet

Hussein Chalayan, ster van de jaren negentig, heeft een bijbaantje.

De Brits/Turks-Cypriotische conceptualist is aangenomen als ontwerper van de Vionnet demi-couture collectie.

Demi-couture is een afgeleide van couture, de ontwerpen zijn in dit geval uniek (is niet altijd zobij demi-couture), maar een klant hoeft minder vaak door te passen, de stoffen zijn even mooi maar minder kostbaar. Je snapt het, demi-couture is ‘goedkoper’ dan couture.

Ik ben fan van de grote Madeleine Vionnet (1876-1975). Ze was een van de grondleggers van de moderne mode en blonk uit in de schuin gesneden biais-cut techniek. Ik volg het modehuis (inmiddels eigendom van de steenrijke Goga Ashkenazi uit Kazakhstan) de laatste jaren tijdens de Parijse modeweken – ik vermoed als een van de weinige Nederlanders. De animo voor het merk is sowieso altijd mager, en eerlijk is eerlijk, de investeerders van Vionnet maken er ook wel een potje van. Om de haverklap wisselen ze ontwerpers alsof het pionnetjes zijn.

De laatste couturecollecties werden ontworpen door een team, waarvan Angelo Bratis deel uit maakte. De Griek is opgeleid aan het FIA (Fashion Institute Arnhem). Of Bratis nog steeds lid is van het team is onduidelijk, het persbericht rept alleen over de demi-couture lijn. Mogelijk is dat wat ook al jaren in Parijs wordt gepresenteerd, maar de uitnodiging vermeldt dan couture. Snap jij het nog? Anyway succes Hussein!

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.