Top menu

Schiaparelli Zodiac jasje geveild voor £ 110.000

Dinsdag is het “Zodiac” jasje van de Italiaanse modeontwerper Elsa Schiaparelli (1890-1973) in Londen geveild door Kerry Taylor Auctions voor £ 110.000.

Het nachtblauwe jasje is afkomstig uit Schiaparelli’s Astrology collectie voor winter 1938/1939, en is vol geborduurd met vallende sterren, planeten en tekens van de dierenriem. Elsa Schiaparelli, die in de jaren dertig en veertig even bekend was als Coco Chanel, had een voorliefde voor sterrenkunde. Haar oom, de bekende Italiaanse sterrenkundige Giovanni Schiaparelli, noemde haar liefkozend Grote Beer, naar het sterrenbeeld. Het is door Lesage geborduurd op de linkerschouder van het fluwelen jasje.

Het veilinghuis laat weten dat er door verschillende partijen flink werd ingezet op het unieke couture-stuk. De surrealistische ontwerpen van Schiaparelli’s, die onder andere samenwerkte met Dalí, worden regelmatig wereldwijd geëxposeerd.

Modehuis Schiaparelli is sinds 2006 eigendom van de Italiaanse Della Valle Group (Tod’s, Hogan) en sloot haar deuren in 1954. Na een afwezigheid van zestig jaar showt het modehuis in januari weer een couturecollectie.

In november werd in Parijs bij veilinghuis Drouot een lange zwarte jurk met struisvogelveren op de heup van Yves Saint Laurent afgehamerd voor het bedrag van 118.750 euro. Dat is een fractie van de 5,6 miljoen die werd betaald voor de witte jurk die Marilyn Monroe droeg in de film The Seven Year Itch van Billy Wilder uit 1955.

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.