Top menu

Rondkijken bij Louis Vuitton

Eén ding weten alle honderd werknemers van het Alma atelier van de Louis Vuitton schoenenfabriek in het Italiaanse Fiesso D’Artico zeker. Twee keer per jaar – begin maart en eind september – is er een modeshow van Louis Vuitton in Parijs. Altijd op een woensdag, exact om tien uur ’s morgens. Dan dragen alle circa vijftig modellen gloednieuwe schoenen. Hun schoenen.

De productie hiervan in het Alma atelier gaat wonderbaarlijk snel. Dat moet ook wel want ontwerpers weten pas op het laatste moment definitief hoe hun nieuwe kledingcollectie er uit gaat zien en dan moeten er snel nog schoenen bij gemaakt worden. In amper drie dagen tijd voor de show, worden vijfhonderd paar in verschillende maten gemaakt, met de hand. De productie start altijd op zondag. Maandag vliegen de eerste schoenen richting Parijs, de laatste paren gaan dinsdagavond per private jet. Stressvol?

Ooit moeten de schoenen van Louis Vuitton net zo beroemd worden als zijn tassen. Italiaanse ambachtslieden werken er hard aan. Ik keek rond in het atelier van ‘LV’ in Fiesso d’Artico. Het hele verhaal staat in de Feestspecial van Het Financieele Dagblad.

 

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.