Top menu

Pyama dressing

In de mode verbazen we ons nergens meer over. Zijden mannenpyjama’s voor overdag, waarom niet? De pyama is al jaren het handelsmerk van kunstenaar Julian Schnabel, en van high-priestess of fashionDiana Vreeland, ze runde ooit een lingerie-label, is bekend dat ze pas in de namiddag haar pyama verwisselde voor couture.

Dat pyama dressing nu zo’n modieuze vlucht neemt komt mede door Marc Jacobs die voor zowel Louis Vuitton, Marc by Marc Jacobs en zijn eigen Marc Jacobs-lijn de een na de andere pyama showde. Backstage bij Louis Vuitton zette de Amerikaan zijn pyama-party voort in een felrode gedessineerd model, een ontwerp van de Britse kunstbroers Jake en Dino Chapman. Ook Rochas en Gucci lieten zich inspireren door nachtkleding.

Pyama-dressing is een verschijnsel uit ver vervlogen tijden. Flashback: tot in de jaren twintig van de vorige eeuw brachten vrouwen een groot deel van de dag door in een kamerjas, pyjama of negligé. Ze ontvingen vrienden in nachtkleding en dineerden in de mooiste satijnen setjes. Het zal overigens geen toeval zijn dat het einde van deze (geweldige) gewoonte samenvalt met het oprukken van de vrouwenemancipatie.

Tegenwoordig zijn we geëmancipeerd en is een excentrieke lifestyle niet meer nodig als excuus om de straat op te gaan in een luxueuze zijden mannenpyama. De pyama-look is bovendien nonchalant, flatterend en comfortabel. Gut, hoe hebben we zolang zonder gekund.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.