Top menu

Wehkamp: de catalogus voorbij

Magazines die zich als merken gedragen, daar zijn we al een tijdje aan gewend. Libelle valt nog steeds wekelijks op de deurmat, maar je kunt op elk moment met Libelle online in gesprek terwijl je naar Libelle radio luistert. Of je gaat in je Libelle regenpak op de Libelle fiets in mei naar de Libelle Zomerweek.

Merken die zich gedragen als magazines, dat is een nieuwere trend. De homepage van mening modemerk ziet eruit als een tijdschriftcover. Alsof er van alles te zien en te lezen valt  –  wat soms ook nog het geval is – terwijl het uiteindelijk natuurlijk gewoon draait om kleren verkopen.

Good old Wehkamp gaat mee in die trend en doet dit heel slim. Het lanceerde vandaag een nieuwe website mét online magazine onder redactie van Puck Landewe. Zij is de helft van het jonge duo dat een paar jaar geleden indie magazine Prestage lanceerde. Daarmee voert  Wehkamp de ingezette verjongingsslag ook door in het personeelsbeleid, en dat zie je. Het heeft niet helemaal het niveau van Net-a-Porter, zoals een van de journalistes vandaag op de perspresentatie suggereerde, maar daar zit de Wehkamp-klant ook niet op te wachten. Landewe combineert slim de inspiratie van print met het gemak van internet en gaf het een nuchtere Hollandse look. Het resultaat is misschien niet heel vernieuwend, maar het magazine zit goed in elkaar en heeft een eigentijds gevoel. Want waar veel warenhuizen hun papieren folder nog gewoon in pdf-formaat op internet zetten en dat dan een online magazine noemen, swipe je bij Wehkamp van trendinformatie naar inspiratie over hoe je trends kunt dragen. En kun je meteen handig doorklikken en bestellen.  Want uiteindelijk moeten er natuurlijk gewoon kleren worden verkocht.

Frank Jurgen Wijlens is bladenmaker en doceert aan AMFI Amsterdam Fashion Institute –  waar hij de minor Independent Fashion Magazines leidt.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.