Top menu

Indulge yourself with… de schetsen van Peet Dullaert

Sinds maandag post Peet Dullaert wekelijks, of vaker, zijn schetsen op facebook, twitter, en instagram. Zou hij tijd hebben om hierover even wat vragen te beantwoorden, of moet er nog snel een jurk af?

PD: De jurk is al af, morgen weer een nieuwe haha. Indulge yourself with… zijn style proposals in schetsvorm van kledingstukken, accessoires, items van het lopende seizoen. Gemixt met mijn fantasie, en bijvoorbeeld handen en soms achtergronden. Noem het een schets collage-mix.

Hoe kwam je op het idee van de schetsen?

Het is ontstaan vanuit mijn krabbels op post-it-briefjes. Als iets in mijn hoofd zit zet ik het op een van die briefjes. Dat deed ik al tijdens mijn studie. Dan krabbelde ik bijvoorbeeld een kraai met oorbellen. Ik herinner me ook een gier met een ring om de teen. Het idee komt voort uit een combinatie van knip en plak en post-its.

Ik vind het mooi dat ik nadat de collectie af is, hier nog mee door kan gaan. Ondertussen zijn we eigenlijk in de studio natuurlijk al weer bezig met de volgende collectie.

Op je eerste sketch zie ik een zonnebril. Primeurtje?

Diamond square glasses met geslepen randen. In de toekomst zal de lijn er wel komen ja, we onderzoeken nu de mogelijkheden.

Wat is je favoriete illustrator?

Ik vind David Downton geweldig. Hij tekent voor Browns en Harrods en veel celebrity portretten, ik zag een hele mooi van Liz Hurley.

Tony Viramontes vind ik ook een geweldig illustrator en Gruau, een simpele penseelstreek kon bij hem al een prachtig been zijn. Ik vind Piet Paris natuurlijk te gek. Het grafische is fantastisch.  

Veel ontwerpers instagrammen tegenwoordig, heb je niks met foto’s?

Foto’s kunnen me erg lang ‘vasthouden’. Ik heb boeken vol stills om me heen liggen. Op mijn bureau, in de kast. Foto’s posten gebeurt natuurlijk ook, van bijvoorbeeld een mooi detail.

Kan wat je tekent ook in een volgende collectie terecht komen?

Het kan inderdaad dat ik ineens iets bedenk dat later terug gaat komen. Wie mij gaat volgen kan dus al aanzetten zien voor de volgende collectie!

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.