Top menu

Helemaal ‘in tune’ met harige Harry

Harry al gezien? Je komt hem sinds een paar maanden online en overal op straat (in Amsterdam en Utrecht) tegen. Op posters zie je harige Harry’s, maar er is ook een kale Harry gesignaleerd. Opvallend aan Harry is dat hij (of zij) altijd een wit hemd draagt. Het concept ‘Harry’ is bedacht door Annouk Post van trend- en inspiratiebureau YOI, en Charlotte van Waes en Marieke Vinck van kledingwinkel en agentschap Charlie+Mary. Is Harry een nieuw kledingmerk? Ff bellen met Marieke.

Wie is Harry?

Harry is van oorsprong een coole, lieve, muzikale opa die mensen wil inspireren om hun ‘tune’ te vinden. Die ‘tune’ is een collectie van mooie, blije momenten in het leven, momenten waarop je in balans, gelukkig en ontspannen bent.

Dus Harry is een soort geluksgoeroe?

Nee, nou ja, dat zou ook kunnen. Harry is een verzamelnaam. Harry herinnert je eraan dat geluk dichterbij is dan je denkt. De ‘tune’ staat voor mooie momenten die iedereen zou moeten koesteren, maar waar mensen door drukte en ambities aan voorbij gaan.

Waarom dragen de Harry’s in jullie campagne een wit hemd?

Het hemd speelt de hoofdrol in onze ‘urban fairytale’ over opa Harry. Opa draagt altijd zijn witte hemd als hij lekker in zijn flow zit en helemaal ‘in tune’ is. Het hemd symboliseert een lege notenbalk waarop iedereen zijn eigen tune kan invullen. ‘Harry’s gift’, het hemd, helpt mensen bij het vinden van of vasthouden aan hun tune. Het hemd kun je pre-orderen op onze website en is vanaf mei 2014 in winkels en online te koop.

Jullie staan alledrie bekend om pionierswerk in duurzame mode. Wat heeft een gelukkige Harry met duurzaamheid te maken?

Met onze Harry-revolutie koppelen we duurzaamheid aan persoonlijk geluk. Op die manier willen we duurzaamheid verankeren in het gedrag van een hele grote groep mensen, want duurzaamheid zit nog steeds in een niche. Wij geloven erg in het cliché ‘een betere wereld begint bij je zelf’. Als je gelukkig bent dan kun je ook beter zorgen voor de wereld om je heen en dan ga je ook nadenken over duurzaamheid.

Is het hemd ook duurzaam?

Natuurlijk wat dacht je dan! Het hemd is van 100% biologisch katoen en is fair trade geproduceerd door onze productiepartner in Engeland: kledingmerk People Tree.

Wat kunnen we nog meer van Harry verwachten?

In de toekomst komen er nog veel meer Harry-accessoires, maar Harry is geen kleding- of modelabel hoor. We organiseren ook evenementen, die zijn voor iedereen toegankelijk. Tijdens ADE hebben we een Harry Dance Event georganiseerd en op 13 november aanstaande organiseren we Harry’s Love Event: speed-daten met Harry. Op 16 november vindt Harry’s Whisky Event plaats en in december is er een speciaal Harry Dinner. Alle producten en evenementen zijn bedoeld om de boodschap van Harry te verspreiden. Op de website en Facebook staan foto’s van mensen uit allerlei landen die hun tune met de wereld willen delen, en dat worden er steeds meer.

Wat is jouw tune eigenlijk?

Ik word erg blij van werken met ethical fashion en met Harry. Maar ik word ook erg blij van fietsen door Amsterdam, een boek lezen in het park en van dansen.

Dankjewel voor de uitleg Marieke, en veel geluk met Harry!

Harry is te vinden op www.findyourtune.com en www.facebook.com/harryfindyourtune. Het hemd kost €30,- inclusief boek met Harry’s Story.

Door Miranda Hoogervorst

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.