Top menu

Sage & Ivy ontdekt in Rusland

Sage & Ivy presenteerde gisteren een zomercollectie met een folkloristische inslag.  Oprichter Alexia van Engelen (foto) inspireerde haar ontwerpen op de mode van eind van de jaren zestig, een overgangperiode van een minimalistisch naar de hippie-stijl. Tijdens het ontwerpen had ze twee bijzondere vrouwen uit die tijd in haar hoofd, het model Veruschka en socialite Lee Radziwill. Vandaar de naam van collectie Iconize.

Typisch Sage & Ivy zijn veel pastels en bijzondere materialen zoals verschillende soorten kant, en gedesinnerde en rijk geborduurde stoffen. Nieuw is een zelfontworpen ruitenprint.

In Rusland zijn ze gek op Sage & Ivy uit Eindhoven, Van Engelens dromerige ontwerpen worden verkocht in Rusland, Dubai, de Oekraïne en in Eindhoven bij Artisjok.

Hoe komt je nou terecht in Rusland?

Via de Tranoï, een modevakbeurs in Parijs, daar werd mijn collectie ontdekt door een Russisch agentschap. In april heb ik Moskou bezocht, een geweldige stad. Ik verkoop onder andere aan Bosco, dat is een warenhuis waar alle luxelabels verkopen, maar ook minder bekende merken, zo’n verkooppunt is voor mij geweldig als referentie.

Waarom slaan je ontwerpen daar zo aan?

Moskovieten pikken snel nieuwe merken op, ze gaan voor opvallend en mooi, en niet zoals Nederlanders voor comfort. Verder zie ik dat het Russische modebeeld nogal ‘gemengd’ is, ik bedoel hiermee dat vrouwen folkloristische elementen combineren met moderne stukken. Dat zie je ook terug in mijn ontwerpen.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.