Top menu

De grootste modeveiling van Nederland

Op zaterdag 26 oktober vindt in Amsterdam de grootste modeveiling van Nederland plaats. In Akademie Vogue wordt die dag een bijzondere en omvangrijke collectie kleding, accessoires en schoenen geveild van oud-directrice Joke Veeze. Veilinghuis Gavelers presenteert topstukken van bekende modehuizen als Chanel, Dries van Noten, Issey Miyake, Yohji Yamamoto en Viktor & Rolf. Daarnaast kunnen modeliefhebbers een betaalbare keuze maken uit eigenzinnige vintage kleding en een heel groot aantal klassieke items van Pauw.

High Fashion & Vintage. Door haar modeachtergrond verzamelde Joke Veeze sinds de jaren tachtig met veel passie kleding, tassen en schoenen van toonaangevende designers. Joke Veeze volgde een modeopleiding en was sinds 1970 werkzaam in het onderwijs. Vanaf 1988 is zij als directrice 25 jaar lang verbonden geweest aan Akademie Vogue, een particulier instituut voor opleidingen op het gebied van styling en vormgeving. Joke Veeze overleed in mei van dit jaar op 68-jarige leeftijd.

Joke Veeze Foundation. Op initiatief van haar man Dick Veeze komt de volledige netto opbrengst van de veiling ten goede aan de Joke Veeze Foundation ter ondersteuning en stimulering van getalenteerde modestudenten (ontwerp, fotografie en styling). Deze nieuwe stichting gaat onder meer een award en masterclasses organiseren.

Catalogus en drie kijkdagen. Het complete veilingaanbod van ruim 1.000 items is te bekijken via de online catalogus op www.gavelers.com. De glossy catalogus is ook te bestellen via de website, Facebook of telefonisch. Voorafgaand aan de veiling vinden er op 23, 24 en 25 oktober (van 15.00 tot 21.00 uur) kijkdagen plaats om stukken te bekijken en te passen. Er wordt dan elke avond om 19.30 uur een modeshow georganiseerd.  

Veilingdag. Op zaterdag 26 oktober zijn er drie veilingsessies; om 11.00, 15.30 en 19.30 uur. Om mee te bieden is registratie vooraf noodzakelijk. Dit kan op de kijkdag, via de website van Gavelers of op de veiling zelf. Uiteindelijk bieden kan in de zaal, online via artfact (www.artfact.com) of via een schriftelijke bieding. Na de veiling kunnen aankopen gelijk worden meegenomen. De toegang voor de kijkdagen en veiling is gratis.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.