Top menu

De nieuwe Naomi’s

Toppers als Cara Delevingne, Doutzen Kroes, Kate Moss begonnen onderaan de modellenlader en zijn nu overal. Altijd met dank aan die ene geweldige modeshow, die ene prestigieuze campagne of als favoriet van een grote ontwerper. De Afrikaans-Amerikaanse Malaika Firth wordt beschouwd als “the next Naomi Campbell”. Firth (19) is het tweede donkere model dat twintig jaar na Campbell poseert in de toonaangevende Prada-wintercampagne. Ze loopt momenteel shows in Milaan en Parijs.

Firth is zeker niet het enige nieuwe gekleurde topmodel. De Nederlandse Imaan van Egyptisch/Marokkaanse afkomst opende de show van Givenchy. Wedden dat de elegante lichtgetinte schone uit Amsterdam-Oost een grote toekomst tegemoet gaat? Nadja Giramata (22) uit Rwanda groeide op in Parijs en is met haar amandelvormige ogen het lievelingetje van Tom Ford, eerder poseerde ze in een Topshop-campagne. Vijf jaar na het verschijnen van de Italiaanse A Black Issue Vogue met louter donkere modellen, valt de keus steeds vaker op black beauties.

De donkere dames worden vergezeld door getinte mannelijke modellen.Ze lopen steeds vaker shows, het wachten is op een beroemd modehuis dat een campagne aandurft.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.