Top menu

Pauline van Dongen showt weer

Na bijna twee jaar afwezigheid op de catwalk, toonde Pauline van Dongen zojuist haar collectie Oloid. Het plan is om jaarlijks een nieuwe collectie te tonen.

Van Dongen richt zich op de luxery-hacker, dat is volgens haar een vrouw die net als zij houdt van vernieuwing, veel reist, veel ziet en een hang heeft naar technologie. “Dat hoeft niet letterlijk te zijn, maar de esthetiek van techniek”, vertelt Pauline. “Kijk, in de deze leren jurk zit elektriciteitskabel verweven, de kabel heeft verder geen functie.”

Andere materialen die ze verwerkte zijn, naast veel leer, vloeiende materialen als zijde en wol. Interessant is zwart gelaserd neopreen, de insnedes tonen wit.

Je toonde je laatste collectie in 2011, wat heb je ondertussen gedaan?

Ik heb gewerkt in Londen voor Hussein Chalayan, terug in Nederland heb ik meegedaan aan verschillende projecten zoals High Fashion Low Countries en Salon Instanboel. Ik richt me op mode en technologie, en zo’n collectie kost meer tijd om te ontwikkelen dan ‘gewone’ mode. Daarom presenteer ik ook maar één collectie per jaar. Geld is ook een punt. Ik krijg nu steun van het stimuleringsfonds Gelderland Valoriseert en ik werk voor Philips.

Waar staat Oloid voor? Het heeft vast te maken met de ‘gedraaide’ stukken stof in de collectie.

Een Oloid is een wiskundige figuur die bestaat uit twee cirkels die aan elkaar zitten gedraad. Mijn collectie is geïnspireerd op geometrie.

Oloid is vanavond op modellen te zien tussen 17.00 en 20.00 uur. Zaterdag van 17.00 tot 19.00. Oudezijds Voorburgwal 153 Amsterdam. www. paulinevandongen.com

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.