Top menu

Redesign winnaars bekend

Claudia Sträter vroeg 29 tweedejaars studenten Fashion Design van ArtEZ  Academie voor Art & Design in Arnhem om gedragen kledingstukken van Claudia Sträter te ‘’herontwerpen’’. De opdracht was simpel: herontwerp binnen één week een nieuwe outfit uit zeven gedragen kledingstukken, zonder nieuwe stoffen toe te voegen. Het bewerken van de stoffen was wel toegestaan, evenals het toevoegen van fournituren.

Van een vintage skipak tot een oversized regenjas uit de jaren 80: alle kledingstukken die de studenten selecteerden waren in april 2013 ingeleverd tijdens de campagne ‘Refreshion’. Een campagne waarbij Claudia Sträter haar klanten vroeg de kledingkast op te frissen door gedragen Claudia Sträter kleding in te ruilen voor een korting op de nieuwe collectie. De ingeleverde kledingstukken krijgen een tweede leven bij vrijwilligersorganisatie Dress for Success en via het redesign traject in samenwerking met ArtEZ.

Matthijs Boelee, Head of Fashion Design BA en Ger-Jan de Gilde, Hoofd Design Claudia Sträter kozen uit alle ontwerpen de 5 beste: Christina Albrecht, Mareike Ficht, Peer Cox, Joosje Werre en Johannes Offerhaus (foto).

De winnende ontwerpen staan van 4 tot 17 oktober in de etalages van Claudia Sträter Utrecht Hoog Catharijne, Amsterdam en Arnhem. Alle 29 ontwerpen zijn te zien tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven van 19 t/m 27 oktober 2013. De foto’s zijn van Louise te Poele.

Op www.claudiastrater.com staan interviews met de studenten én foto’s van de winnende herontwerpen.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.