Top menu

Jarige mode-afdeling viert feest

Bezoekers van Antwerpen worden de komende maanden ondergedompeld in Belgische mode. Aan de snelweg, in het centrum, bij het station en het MAS-museum (zie foto: Dries van Noten) en op nog acht andere locaties hangen op gestapelde containers modefoto’s van twaalf modeontwerpers, onder wie Dries Van Noten, Martin Margiela, Ann Demeulemeester en Walter Van Beirendonck.

Zij zijn slechts enkele van de vele succesvolle modeontwerpers die de afgelopen decennia studeerden aan de Antwerpse Koninklijke Academie voor Schone Kunsten die 350 jaar bestaat.

De wereldberoemde modeafdeling viert haar vijftig jarige jubileum met een grote expositie in het Antwerpse ModeMuseum (Momu), een boek, een televisiedocumentaire en de openluchtexpositie met de opgeblazen foto’s.

Alles maakt onderdeel uit van Happy Birthday Dear Academie, een reeks activiteiten waarmee de Antwerpse Academie en haar modeafdeling over de hele stad gevierd wordt.

Happy Birthday Dear Academie. 50 Jaar Modeafdeling. T/m 16/2/2014. Momu. Nationalestraat 29. Antwerpen.  Documentaire 50 jaar mode-afdeling op 17 december.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.