Top menu

Qoutes van Karl

Een gedegen boek over Karl Lagerfeld, die onlangs tachtig werd, is gek genoeg nog nooit verschenen. Over Chanel, Lagerfelds werkgever sinds dertig jaar, regent het jaarlijks nieuwe publicaties.

Kunnen we dan misschien uitkijken naar de memoires van Lagerfeld? “Mijn autobiografie? Die hoef ik helemaal niet te schrijven, die leef ik”, antwoordde de Hamburger al op de veelgestelde vraag. Deze, en nog  zo’n driehonderd andere Karlismen, oftewel quotes van Karl, staan in The World According to Karl dat zojuist in het Nederlands is verschenen.

Het boek doet denken aan de Franse pocket Moi…Karl Lagerfeld van Jeremy Patinier die op humoristische wijze Lagerfelds imaginaire autobiografie schreef aan de hand van talloze Lagerfeld-quotes.

The World According to Karl houdt het bij zijn snedige uitspraken, en levert verder geen commentaar. Dat mag de lezer zelf invullen. Het wachten is wel op een serieus Lagerfeld-boek, het boekje The Karl Lagerfeld Diet, over de drastische afvalkuur van de ontwerper, tellen we maar niet mee.

The World According to Karl. Uitgever Lanoo. € 24,99. Karl Lagerfeld winkel: Hartenstraat 10, Amsterdam.

Eerder gepubliceerd in FD lifestyle.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.