Top menu

Trends uit de computer

Opmerkelijk nieuws over het métier trendwatching. Glazenbollen kunnen in de kast, de mode-industrie wil data-analyse, harde feiten. Trends voorspellen draait niet langer om intuïtie, maar om concrete informatie. Software speurt continue de sociale media en online winkels af en ontdekt de vraag naar tijgerprints, of bikerjacks. Een trendbureau analyseerde alle winter catwalkshows op het aantal en soort prints, kleur en accessoires. De informatie wordt verkocht aan modehuizen. We hobbelen dus achter de modefeiten aan.

High priestress of fashion, Diana Vreeland, zei ooit dat ‘great fashion’ gaat over  giving people what they didn’t know they wanted.” Ze voegde hier aan toe: “And I’m not sure I’d want to find an algorithm for that.” Zo zien we het graag: verrassing.

Over trends gesproken. De analisten weten het dus allang, we gaan allemaal breien. In een televisiereclame zag ik twee vrolijke meisje, op hun hoofd hadden ze hoge Marie-Antoinette-achtige kapsels van felgekleurde knotten wol. Buiten was het tropisch, maar kassaknaller Zeeman, die de televisiecampagne uitzond, wil dat we gaan breien. NU!

De nieuwe Chanel wintercampagne staat ook in het teken van handwerk met stylish borduren en breiende modellen. Goed we zijn overtuigd. Begin alvast en brei iets voor het kwik onder het nulpunt daalt. Maar wat in hemelsnaam, en ik kan helemaal niet breien! Wie wel tegenwoordig. Ben benieuwd hoe de analisten dat aan de verkopers van wol hebben gecommuniceerd.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.