Top menu

Antonio Lopez voor MAC

Hij maakte tekeningen waar de glamour vanaf spatte. Mode-illustrator Antonio Lopez was een begrip in de jaren zeventig en tachtig met zijn levendige tekeningen. M.A.C. Cosmetics brengt een hommage aan de Amerikaan die in 1978 overleed, en koos zes typische Lopez-illustraties. Het hipste merk onder de betaalbare make-upmerken plaatste schetsen op make-uptasjes, doosjes lipgloss, oogschaduw en blush.

Het is een flashback naar het uitbundige discotijdperk toen overdaad op zijn hoogtepunt was. “Er zat een magie in zijn wereld en zijn tijd die nooit opnieuw zo goed is vastgelegd”, zegt James Gager, creative director van MAC Cosmetics. “Ik denk dat mensen smachten naar die glamour, die tegenwoordig nog maar moeilijk te vinden is.”

Even bijzonder als de decoratieve verpakkingen zijn de campagnemodellen: Jerry Hall, Marisa Berenson en Pat Cleveland. Ze waren in de jaren zeventig bekend als Antonio’s Girls, tegenwoordig al jaren met ‘pensioen’.  Als Lopez’ muzes verschenen ze vaak in zijn kleurrijke tekeningen voor Elle, Harper’s Bazaar en Vogue. Speciaal voor Lopez, die slechts 44 jaar werd, poseerden ze graag nog eens.  

Vanaf vandaag te koop. Palet lippen € 35, palet oogschaduw € 43, palet blush € 43. www.maccosmetics.nl  

Eerder gepubliceerd in Modespecial Fd Lifestyle

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.