Top menu

Modegemopper en negeren doet begeren

Het mode-orakel heeft gesproken. Suzy Menkes heeft medelijden met modeontwerpers. Die almaar toenemende druk hè, en al die collecties, wel tien soms per jaar! Alber Elbaz zou geen tijd meer hebben voor inspiratie-tripjes! De schuldige? Online shopping! Met ‘vervelende’ klanten die limited editions willen, en alles ook heel snel willen, het liefst meteen na de show.

Menkes vindt ook: “Mode is een mallemolen die op hol is geslagen.” Mopperdemopper, vroeger was alles beter. Is het niet juist hoogst opwindend, al die nieuwe ontwikkelingen? Medelijden hebben met topontwerpers is het laatste wat in me opkomt.

Zul je zien, klaagt er eentje, dan volgt er meer klaaggezang. In Amerika windt Oscar de la Renta – hij heeft John Galliano geadopteerd – zich op over de megashows waar hij als ontwerper ook aan mee doet. Mee deed dus. Nu is het finito!

De rode pen gaat door de gastenlijst. “Wat moet ik met 20 miljoen mensen met nul gevoel voor de kleding?” Nou Oscar, die 20 miljoen heb je ooit eerder wel zelf uitgenodigd hoor.

Het moet nu anders dus, intiem en klein, met modekenners, lees machtige vrouwen die het voor het zeggen hebben. Zeg maar de tactiek van Tom Ford en Victoria Beckham.  20 man in de zaal en 20 miljoen razend op zoek naar de plaatjes.  Negeren doet begeren

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.